Φωτογραφία του Ιωάννη Χ. Παπαχρήστου
Ιατρόσημο - ράβδος Ασκληπιού

Καλώς ήρθατε στον επιστημονικό μου ιστότοπο (ιατρικό / θωρακοχειρουργικό)

Πληροφορίες Για Ασθενείς :

🇬🇷 Μενού ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ σελίδων ιστότοπου :

Παρακαλώ, ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ την ιστοσελίδα με:

Ενημερωτικά άρθρα με Πληροφορίες για Ασθενείς, γραμμένες με Aπλά λόγια. Κατεβάστε (download) και εκτυπώστε όποιο θέλετε :
 • Χειρουργική Αντιμετώπιση Καρκίνου Πνεύμονα

  Αρχείο Acrobat Reader xakp.pdf
  12 σελίδων
  μεγέθους 1,5 MB

 • Θωρακοχειρουργικές Επεμβάσεις γενικά

  Γενικές Πληροφορίες για επεμβάσεις στον Θώρακα.
  Αρχείο the.pdf
  15 σελίδων, 2,1 MB

 • Αυτόματος Πνευμοθώρακας

  Αρχείο ap.pdf
  20 σελίδων
  2,4 MB

 • Τομές & Προσπελάσεις

  Πληροφορίες & Σχεδιαγράμματα για
  τομές - θωρακοχειρουργικές προσπελάσεις.
  Αρχείο tp.pdf, 15 σελ., 1,3 MB

 • Παλινδρόμηση, Οισοφαγίτιδα & Διαφραγματοκήλη

  Τύποι, πιθ. Επιπλοκές, Αιτίες, Συμπτώματα
  Οισοφαγίτιδας – Γαστρο-Οισοφαγ. Παλινδρόμησης,
  Πώς τίθεται η Διάγνωση.
  Αρχείο opdg.pdf 12 σελ., 2,7 MB

 • Θεραπεία Παλινδρόμησης & Διαφραγματοκήλης

  Οι διαφορές μεταξύ
  Συντηρητικής Αντιμετώπισης” &
  Χειρουργικής Θεραπείας”
  Αρχείο thgopd.pdf 13 σελ., 2,7 MB

Οι ασθενείς, που θα υποβληθούν μελλοντικά σε θωρακοχειρ/κή επέμβαση, καλό θα είναι καλα την αρχική τους εκτίμηση από τον θεράποντα ιατρό τους να :
 • Να φέρουν μαζί τους κατά την εξέταση ή κατά την εισαγωγή τους Όλες τις ιατρικές εξετάσεις & πληροφορίες σχετικά με την πάθησή τους, που να συμπεριλαμβάνουν Οπωσδήποτε:
  • τις ίδιες τις ακτινογραφίες και τις ιατρικές εικόνες τομογραφιών (αξονικών ή μαγνητικών) αποθηκευμένες σε οπτικά μέσα (CDs, DVDs κλπ) ή, εναλλακτικά, εκτυπωμένες (σε film / φιλμ ή σε χαρτί). Όχι απλώς τα πορίσματα ή τις γνωματεύσεις των τομογραφιών μόνον.
  • τα φάρμακα τα ίδια (τις συσκευασίες αυτών) ή την συνταγή (ηλεκτρονική/εκτυπωμένη) για τα φάρμακα, που τυχόν ήδη λαμβάνουν
  • τυχόν υπάρχοντα Πορίσματα Βιοψίας (ή "Ιστολογικά" ή "Ιστοπαθολογικά" ή "Παθολογοανατομικά"), Κυτταρολογικά, οπωσδήποτε Σπιρομέτρηση, τυχόν υπάρχουσα Έκθεση Βρογχοσκόπησης κ.τ.ό.
 • Να έχουν διακόψει το Κάπνισμα 2 – 3 εβδομάδες τουλάχιστον πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία χειρουργείου, για τον εξής λόγο.
 • να ΜΗΝ έχουν λάβει τις δέκα ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία χειρουργείου ούτε μία δόση Ασπιρίνης, όσο “μικρή” και αν φαίνεται αυτή. Ασπιρίνη (“ακετυλοσαλικυλικό οξύ”) περιέχεται σε φάρμακα με ποικίλα εμπορικά ονόματα όπως: Aspirin® (Beyer), Salospir®, Neospir®, Egicalm® και άλλα. Παρόμοια, να μην έχουν λάβει άλλα αντι-αιμοπεταλιακά φάρμακα τις τελευταίες 10 ημέρες προεγχειρητικά για τον εξής λόγο.
 • Να υπογράψουν προεγχειρητικά κατάλληλο έντυπο γραπτής Συγκατάθεσης μετά από πλήρη και λεπτομερή Ενημέρωσή τους (για τα Αναμενόμενα Οφέλη αλλά και για τους Κινδύνους της επέμβασης) και μάλιστα ενώπιον μαρτύρων, συνήθως δύο. Προτιμάται οι τελευταίοι να είναι συγγενείς του ασθενούς, κατά το δυνατόν
Περισσότερα

Παρακαλώ, ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ την ιστοσελίδα με:

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ : Οι πληροφορίες, φωτογραφίες και ιδέες αυτού εδώ του επιστημονικού ιστοχώρου παρέχονται με πρόθεση Ενημέρωσης μόνον. Δεν προορίζονται ως υποκατάστατο ιατρικών συμβουλών. Συμβουλές σε συγκεκριμένους ασθενείς παρέχονται υπεύθυνα μόνο μετά από κατάλληλη εξέτασή τους από ιατρό, αδειοδοτημένο να ασκεί το λειτούργημα.
Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε αυτόν εδώ τον επιστημονικό μου ιστότοπο ( ιατρικό / θωρακοχειρουργικό ).

Το κύριο Μενού είναι οριζόντιο και βρίσκεται επάνω–κεντρικά. Μπορείτε να αποκαλύψετε ένα επιπρόσθετο, βοηθητικό Μενού για Όλες τις Ελληνικές σελίδες του ιστότοπου, πατώντας το σύμβολο ΣΥΝ  τέρμα επάνω–δεξιά.

Ίσως θέλετε να δείτε τον Συγγραφικό ιστότοπο – βιβλία μου

Μπορείτε να μού στείλετε email συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας